Pădurea Craiului

Atracțiile turistice domină și în Pădurea Craiului, o altă parte din paradisul și farmecul Munților Apuseni. Acest colț de țară se mândrește cu prima rețea de peșteri amenajate din România: Meziad, Farcu, Ungurul Mare și Vadu Crișului. Iar cele 10 peșteri unde poate fi practicat speoturismul și cele 3 trasee de via ferrata îmbie călătorul la aventură.

În casele localnicilor încă se mai pot învăța îndeltniciri pe alocuri de mult apuse. Peisajul bucolic oferit de natură și bunătățile culinare sunt doar câteva dintre imaginile  de la care începe călătoria spre Pădurea Craiului. Arealul a fost introdus în circuitul destinațiilor ecoturistice din Europa pentru că natura și oamenii alcătuiesc, în continuare, aici, viața.

În Bihor nu ajunge doar imaginația. Aici, datorită unora dintre celei mai vechi Stațiuni din România, Stâna de Vale, Băile Felix și Băile 1 Mai au popist turiștii curioși de elixirul oferit de resursele naturale. Apele naturale de izvor din Stâna de Vale sunt un privilegiu pentru turiști. Stațiunea oferă turiștilor un aer curat, cascade spectaculoase și trasee spre alte locuri de poveste din Munții Apuseni.

Peisajele sălbatice, casele tradiționale, orașul cu clădiri istorice, bucatele specifice unui areal multicultural, oazele de relaxare și distracție din bazinele cu apă termală din Oradea, Băile Felix și Băile 1 Mai fac din județul Bihor destinația turistică în care ajungi cu un apetit interminabil pentru vacanță.

Vizitarea acestor tărâmuri este posibilă! Rezervă-ți vacanțele împreună cu familia sau cei care știu să se distreze în locul unde natura e spectacol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.